kétszer450 2013 Zweigelt


Sndor Zsolt ktszer450 2013 500Borleírás
"Illatban a hordó, sok friss piros bogyós és mineralitás mutatja magát. Testben ez is karcsú, de tömör szerkezetű. Hosszabb lecsengés, komplexebb a gyümölcs-fűszer játék. csipkebogyó, bors, frankó savak. Vitális, vidám bor. A három közül talán a legjobb árérték arányú"
Fater, Borravaló

"Mindkét bor elsősorban a nagyon kifejező és tiszta gyümölcsösségre –zúzott fekete cseresznye, meggy, szeder - épít, melyet harmonikusan és ízlésesen egészítenek ki a fűszerek, elsősorban a frissen őrölt fekete bors. Egy kis édesfűszeresség is felbukkan, de mégis a bors az, ami maradandó nyomot hagy. 
Fiatal fejlődésben lévő bor mindkettő, de már abszolút megközelíthető. 
A Kétszer 450 inkább közepesen testes, míg a LEGÉNY ennél kissé nagyobb testű. Egyik sem a súlyról vagy az erőről szól, sokkal inkább a lendületről, a koncentrációról és a fineszről. Vibrálóan gyümölcsös mindkettő. Ahogy azt már írtuk, a savak mindkét bort komoly lendülettel látják el. Tanninból mindkét borban pont annyi van, amennyit a stílus és a harmónia megkíván, de nem erre építkezik. Az alkoholok is benne maradnak a harmonikus kategóriában." 
Vörös Attila, Metropol


Technikai adatok
talaj: meszes, vulkáni tufa és homokkő keverék
dűlő: Zúgó-dűlő
fajta: Zweigelt 
szüret időpontja: 2013.09.23.
mustfok: 22
mennyiség: 896 palack
palackozva: 2015.02.11.
alkohol: 13 v/v%
cukor: 1,7 g/l
sav: 5,5 g/l

Már csak a pincénél kóstolható!

Tervezte Net-Design.hu

Main Menu

Main Menu