ANNA LUCA 2015

Sándor Zsolt Anna Luca Cserszegi Fuszeres 500x195

Borkészítés
Amióta a Zweigelt válogatás csúcsborunk a LEGÉNY megszületett, támadt egy űr mellette, melyet nem volt kérdéses, hogy csak egy fehér szőlőfajtával lehet betölteni. Továbbá az is egyértelmű volt, hogy ez nem lehet más, mint a Cserszegi! Ekkor még csak fejben, de már megszületett az ANNA LUCA!

Szüretkor már látszott, hogy valami egészen különleges ebben az évben a szőlő. Szinte tökéletesen érett, rozsdabarna, magas mustfokú, s ebből valami egyedi, különleges bort "kell" készíteni. Ekkor jött az ötlet, hogy héjon erjesztem. Gyors feldolgozás után, 4 napig héjon erjedt, majd leválasztottam és az erjedés hordóban ment végbe. Majdnem 8 hónapig finomseprőn érlelődött! A rendszeres seprőfelkeverés gazdagította, formálta, új aromákkal bővítette a bort, s végül azzá lett, amelyet legmerészebb álmaimban sem gondoltam!

Borleírás
"Halvány narancsba hajló szín. Élénken szőlős illat, a fajta finomabb oldalát mutatva. Őszibarack, körte 
és szőlő minden mennyiségben. Leheletnyi élesztősség is érezhető. A korty simán indul, a bor szerkezete kifogástalan. Nagyon kis cserzőanyag érezhető, ami viszonylag gyorsan egy selymességbe megy át. Hosszú és tartós, egyensúlyát a kis kerekség teszi igazán széppé. Tartós, ízeiben elegáns és hosszú is.
Egyéniség, biztos nem mindenkinek tetszik, de én nagyon szeretem. Remek bor, 90-92 pont 
dr. Mészáros Gabriella - Nemzetközi borakadémikus, Borkollégium alapítója, tanára


"Mély aranysárga színű megjelenés. Illatában aszalt gyümölcsök, füge, méz és virágok jelennek meg. A megszokottól teljesen eltérő "cserszegi-hangulat". Kóstolva száraz, gömbölyű savérzet, sűrű test, krémes felszín, mindent átható aszalt gyümölcsös ízaromák, jó adag ásványos karakterrel dúsúlva. Utóíze hosszú, vibráló. Komoly, különleges nedű. A szőlőfajta borait illetően, párját ritkító darab. Kacsa, liba és sertéssültek mellé, gombás fogásokhoz ajánlom kísérőként, nagy szeretettel!"
 
Kovács Antal örökös sommelier bajnok

Technikai adatok
talaj: meszes, vulkáni tufa és homokkő keverék
dűlő: Csattos-dűlő      
szüret időpontja: 2015.10.07.
mustfok: 20
mennyiség: 875 palack
palackozva: 2016.09.08.
alkohol: 14 v/v%
cukor: 1,2 g/l
sav: 6,1 g/l

Palack ár: 5.500Ft

M e g r e n d e l e m

Tervezte Net-Design.hu

Main Menu

Main Menu