Az új tokaji projektem alapborai, a birtokborok két szomszédos településről Tállyáról és Mádról származnak. De nem csak ebben, hanem a fajta összetételben is különböznek, no meg abban is, hogy a hangsúlyt máshová helyeztük. MÁD Birtokbor 2019 édes elsősorban egy behízelgő, intenzív muskotályos jegyekkel gazdagon díszített édes bor, melyhez a Furmint és Hárslevelű remek hátteret biztosít. Komoly, 100gr feletti cukor pedig egy „hamisítatlan” édes érzetet ad, melyet hála a remek savaknak sosem gondolunk nehézkesnek. Megmarad egy jól iható édes bornak. Pont olyan, amilyet megállmodtunk.
A TÁLLYA Birtokbor 2019 édes azonban ennek szöges ellentéte. Könnyedebb, csak Furmint és Hárslevelű alkotja és inkább mondanám félédesnek, noha ebben is 80 gr cukor van. Akinek a mádi már „túlédes”, annak ez egy remek poharazgatós bor lesz. Szerethető a maga visszafogott stílusával ahol a hangsúly inkább a savakon van!
Az édes birtokborok címkéi kicsit harsányabbra hangoltuk, hogy jobban kiemeljék az édes mivoltukat. A dűlős száraz boroké viszont, melyek közül most csak egy lesz, az Őszhegy Furmint, egy visszafogottabb megjelenést adtunk. Hamarosan jövünk azokkal is!